1 januari 2022

Familie? Familie! – Inleiding en Proloog

Wat gebeurt er wanneer je meer familie hebt dan je altijd dacht?
Een echtpaar vangt een jongen op en gaat op zoek naar verdere familie van deze jongen. De zoektocht lijkt succesvol, maar heeft onverwachte gevolgen.
*

Jenny Abrahamson – My Favourite Things (Extended Daycore Edit)
Lees je graag luchtige verhalen? Dan kun je het beste stoppen bij deel 18, want er komen zware onderwerpen voorbij. De wereld is hier overzichtelijk. Er is een café, een restaurant, een kasteel, een ziekenhuis en de verschillende appartementen of huizen van de hoofdpersonen, die lang niet allemaal even lief en aardig zijn. Er zijn veel bijrollen, je hoeft niet alle namen te onthouden om in het verhaal te blijven. Veel plezier tijdens het lezen!
*

Proloog – Marlene

Donderdag 2 Juni 2011
Sebastian Hämer – Nur Du

„Stil maar.“

Marlene heeft haar armen om haar huilende zoon heengeslagen en probeert hem te troosten. Na een paar minuten is Peter zover, dat hij weer iets kan zeggen.

„Kun je vertellen wat is er gebeurd?“
„We waren huiswerk aan het maken. Hij wilde mij bedanken met een zoen, toen kwam … die heks binnen …“

Marlene trekt Peter dicht tegen haar aan, waardoor zijn woorden verloren gaan.

„… Ik mag niet meer op bezoek komen. Ze wil ook de school bellen.“
„Ging ze zo tekeer?“
„Ja! Ik heb me nog nooit zo slecht gevoeld.“

Marlene heeft wel een idee, hoe mevrouw Kaiser heeft gereageerd.

„Het komt wel goed. Als je wilt, dan bel ik je klassenleraar op om ervoor te zorgen dat jullie in dezelfde klas blijven.“
„Graag, mama.“
„Het liefst naast elkaar toch?“
„Ja!“

Peter kijkt alweer iets vrolijker. Marlene probeert hem over de schrik heen te helpen, ze houdt hem bij zijn schouders vast en kijkt hem recht in zijn ogen.

„Peter, je weet dat hij niet hun zoon is. Hij woont daar alleen omdat zijn moeder ziek is. Voor de vakantie verzinnen we wel een oplossing. Je vader en ik willen wel dat jullie met elkaar omgaan.“