29 januari 2022

Familie? Familie! – 28 Robin

Donderdag 27 oktober 2011
Blue – Breathe Easy

Robin observeert de grote drukte in de keuken van kasteel Ellerhorst. Het aanbod van de familie om hun huis te gebruiken voor de bruiloft, heeft het weinige personeel net zo verrast als Sascha’s familie. Zelfs Charlie heeft enkele van haar personeelsleden naar het kasteel gestuurd om te helpen.

Robin is al getuige geweest van meedere discussies tussen Charlie’s kok en de kokkin van Ellerhorst. De kokkin is een lieve dame, tenzij iemand haar voor de voeten loopt in haar keuken. Thore, vandaag de arme butler van het kasteel, is gedwongen om te bemiddelen en het lukt hem om de sterke wil van beiden om te buigen in een wapenstilstand. De beide koks proberen samen te werken. Het personeel van zowel het kasteel als Charlie’s restaurant vraagt nu bij hun eigen chefs na, wanneer iemand anders hen opdrachten geeft.

Al dit soort discussies weet hij te ontwijken door ‘ja’ te knikken en te doen, wat hij moet doen. Gewoonlijk stelt hij enkele vragen bij opdrachten om vergissingen te voorkomen. De lange weken met fysieke inspanning en geestelijke uitputting hebben hem ongemerkt van zijn normale gedrag laten afwijken. Momenteel is het belangrijker om de weg van de minste weerstand te bewandelen, als hij hierdoor eerder klaar is met zijn werk.

Hij doet dit ook voor zijn broer. Hij heeft Sascha bijna verloren en voelt zich verplicht om alles te doen om hem een mooie dag te geven. De manier waarop Astrid haar verloofde in het ziekenhuis heeft verzorgd, heeft Robin overtuigd dat dit huwelijk alle moeite van het organiseren waard is. Beiden verdienen een zeer speciale dag.

Vanzelfsprekend zorgt het liegen tegen Astrid de laatste twee weken voor verwarring. Hij en Alexander helpen Sascha om de aanstaande bruid te laten geloven, dat ze alleen een kleine ceremonie en een receptie in SansFrontière organiseren. Gelukkig zit Charlie ook in het complot, zodat ze Astrid vriendelijk kan vertellen dat haar restaurant de komende maand is volgeboekt en er geen ruimte is voor een grotere receptie. Charlie’s eigenschap om met finesse iemand ‘nee’ te verkopen zonder verdere consequenties is echt geweldig. Hij kon nauwelijks zijn lach verbergen.

Freya is de andere briljante organisator. Ze heeft de Von Andenberg’s overtuigd om hun kasteel als trouwlocatie aan te bieden. De extra hulp en mogelijkheden, die dit oplevert, zijn meer dan welkom. Astrid en Sascha zullen een dag meemaken, die hun verwachtingen zal overtreffen.

Ondertussen denkt hij ook na over zijn toekomst met Alexander. Ze zijn gelukkig samen, ze hebben hun innerlijke rust gevonden. Hij geniet van hun leven, zoals het nu is. Sommige mensen willen een huwelijk, aangemoedigd door hun biologische klok of door wat ze om zich heen zien of waarvan ze als kind hebben gedroomd. Alexander en hij hebben hun biologische klok al ontdekt en hopen, dat er ooit een mogelijkheid komt om aan kinderen te beginnen. Gelukkig oefent Alexander geen druk op hem uit om te trouwen. Hij heeft zelf geen haast, maar hij is ook niet gek. Hij kent zijn schat goed genoeg om te weten, dat die hem op een dag zal polsen over een huwelijk. Of zal hij zelf deze stap als eerste zetten? Zijn mobiel maakt geluid.

„Ben je daar, Robin?“
„Sorry.“
„Ze hebben ja gezegd.“
„Dank je wel.“
„Kun je niet meegaan?“
„Nee. De laatste paar weken zijn helemaal opgegaan aan de bruiloft. Astrid moet er nodig tussenuit. Sascha ook, hij loopt nu iedereen in de weg. Als jij en Max en Henriette ze morgenavond gewoon kunnen afleiden, dan helpen jullie ons enorm.“
„Ik ben blij dat ik wat kan doen. Maar ik zou graag wat tijd met jou en Alexander doorbrengen.“
„Morgen lukt dat niet, het spijt me. Maar na de bruiloft kunnen we allemaal eindelijk ontspannen en feestvieren. Met een beetje geluk zijn Alexander en ik dan nog niet ingestort.“
„Daarom moeten jullie ook een avond vrij nemen.“
„Alexander heeft SansFrontière. Wanneer hij werkt, dan moet ik de rest doen. Het is anders niet eerlijk tegenover Alexander. Het spijt me.“

Wolfgang’s teleurstelling is duidelijk.

„Ik begrijp het.“
„Je doet Sascha er een groot plezier mee. Tot nu toe is het gelukt om de bruiloft op het kasteel geheim te houden. Het is goed, wanneer ze met hun gedachten even ergens anders zijn dan bij het huwelijk. Doe wat je kunt om een ander gespreksonderwerp te vinden, zolang het maar niet over de bruiloft gaat. Praat over hoe het op school gaat of iets anders leuks.“
„Ik wil niet onbeleefd overkomen.“
„Dat gebeurt niet. Ik zorg er wel voor, dat Sascha je vragen blijft stellen. Zorg jij er voor, dat Max en Henriette weten wat het plan is?“
„Ik zit niet te wachten op een les goede manieren.“

Wolfgang lacht en gaat fluisterend verder.

„Mevrouw Kaiser heeft meestal geen excuus nodig om over zichzelf te praten.“

Robin grinnikt.

„Robin!“

Robin schrikt op en ziet Thore op zich af komen.

„Ik kom er aan … Wolfgang, ik moet weer verder met mijn werk.“
„Ik zie je over een paar dagen. Ik kijk echt uit naar dit weekend.“

De jongen klinkt vrolijk.

„Het wordt leuk. We spreken elkaar.“

Thore kijkt hem ongeduldig aan en spreekt zonder adem te halen.

„Robin, we hebben echt je hulp nodig bij het uitladen van de bestelwagen.“
„Meteen, Thore.“

De butler geeft Robin een vriendelijk knikje. Robin loopt terug naar de keuken om zijn collega’s te helpen bij het aannemen van de schijnbaar eindeloze leveringen voor de bruiloft. Net als Wolfgang kijkt hij ook uit naar het weekend en voor de verandering een vrije avond.