Verrassende verhalen, gedichten en andere teksten vanuit een gay perspectief


Forumindex  • Verhalen, gedichten en andere teksten  • Reacties
 
 
 
 

Verrassende verhalen, gedichten en andere teksten vanuit een gay perspectief

Andere boeken

op verhalen en wat je nog meer bezighoudt

Plaats een reactie

Bericht Andere boeken door Marko » donderdag 28 augustus 2014 11:10

Het onderstaande overzicht biedt voor iedereen wat. Gedichten, erotiek, typische jongensboeken, historisch materiaal en natuurlijk wat ziektes, stoornissen en andere afwijkingen. Voor de kwaliteit van de volgende boeken geeft de redactie geen garantie. 8-)


De nalatenschap
Auteur: Theo-Henk Streng
ISBN 9789402115628
''Afrekening in het criminele circuit...''
''Topcrimineel vermoord...''
Maar wat als die topcrimineel uitgerekend jouw vader is? Tim woont in een prachtige villa en kan kopen wat hij wil. Maar hij weet heel goed waar al dit geld vandaan komt: zijn ouders doen zaken in de onderwereld. Hoewel Tim niet anders gewend is en veel van zijn ouders houdt, zou hij eigenlijk liever 'normale' ouders hebben, net als zijn klasgenoten. Want behalve zijn vriend Sam wil niemand iets met hem te maken hebben. Op een dag gebeurt waar Tim diep in zijn hart altijd al bang voor was: een moordaanslag op zijn vader! Hoewel iedereen Tim waarschuwt zich nergens mee te bemoeien en het onderzoek aan de politie over te laten, laat de vraag hem niet los: Wie heeft zijn vader vermoord? En waarom?


Ik ben een scheldwoord ''homo''
Auteur: Faber, Roy
ISBN 9789402140378
Coming out verhalen gebundeld in een boek met veel tips om goed uit de kast te komen. Het woord homo wordt dagelijks misbruikt en dat moeten we stoppen. Lees alle verhalen van jong tot oud. Schrijver Roy Faber wil dat de maatschappij stopt met het woord homo te misbruiken. Laten we elkaar bij de naam noemen en niet homo.


Enkele reis naar Oyster Island
Auteur: Mark Verwiel
ISBN 9789402171129 en 9789402171907
Michael Parker. Een 21 jarige jongen uit Londen, die door foute vrienden een bekende naam bij de politie is geworden. Als zijn vrienden hem met drugs naar Dubai sturen, wordt hij na een aanhouding aan zijn lot over gelaten. De situatie wordt nog erger als de gevangenissen vol zijn en hij op transport wordt gezet naar de cellen op Oyster Island.
Nathan Aziz. Prins van Osyter Island. Een jonge prins met een grote afkeer naar zijn vader, Muhammed, de koning. Als teken van vertrouwen krijgt Nathan de zeggenschap over de gevangenissen op het eiland. Een taak die hem zwaar komt te staan als hij er achter komt welke beslissingen zijn vader heeft genomen voor de nieuwe jongen uit Dubai.
Enkele reis naar Oyster Island is een Young Adults boek met een homoseksuele tint. Een verhaal over een haast verboden liefde tussen twee jongens, op een Arabisch eiland vol macht en geheimen.


Liever mezelf
Auteur: Tyler Snoek
ISBN 9789402163520
Nina keert haar ogenschijnlijk perfecte leventje de rug toe en gaat opzoek naar zichzelf. Midden in deze emotionele achtbaan ontdekt ze dat ze een jongen had moeten zijn. Ze weet nu welke koers ze moet zetten, maar dat klinkt makkelijker dan het is. Hoe gaat ze hiermee om? Wat vindt haar omgeving? Zou ze echt gelukkiger zijn als jongen? Heeft ze eigenlijk wel een keus? Al snel blijkt dat teruggaan geen optie meer is.


Deja-vu in Rome
Auteur: Ramon Koetze
ISBN 9789402106176 en 9789402105810
Max en John zijn twee Hollandse twintigers. Zij zijn al bevriend sinds de kleuterschool. Zij delen lief en leed met elkaar en hebben de zelfde soort humor. Echter Max heeft een probleem, een probleem dat zelfs zijn beste maat niet kent. Wanneer zij samen een stedentrip plannen wordt het voor Max steeds moeilijker om zijn probleem verborgen te houden. Eenmaal aangekomen op hun bestemming komt John achter het angstvallig geheim gehouden probleem van zijn maat. De gebeurtenissen die dan volgen overtreffen zelfs de stoutste dromen van de jongens.


Veni, vidi, vici
Auteur: Ramon Koetze
ISBN 9789402123906 en 9789402123333
Na hun avontuur in Rome denken Max en John rust te hebben gekregen. Wanneer er thuis een jeugd vriend verdwijnt komen oude bekenden langs. De jongens proberen het geheel af te sluiten om zo rust te vinden en veilig door te kunnen gaan met hun leven. Maar schijn bedriegt en niets is wat het lijkt. Houdt loyaliteit stand na vele jaren?


Dromer
Auteur: Solaire Kooiman
ISBN 9789402124378
Jay-Jay is anders. Maar is dat iets goeds of iets slechts? Om eerlijk te zijn weet hij het zelf ook niet. Maar hij gelooft dat het iets goeds is. Hij is helemaal alleen ook al wordt hij omringd door zoveel anderen.
Tot hij Riley ontmoet. Riley betekent alles voor hem. Ze overbruggen acht jaar in een oogwenk. En dan kunnen ze samen zijn. Ze willen niets liever dan dat. Hun liefde hoeft niet meer te groeien. Want ze kennen elkaar door en door.
Denken ze dat ze eindelijk gewoon samen kunnen zijn, begint alle ellende.
Jay-Jay krijgt het zwaar te verduren, maar Riley wijkt nooit van zijn zijde. Ze moeten zoveel overwinnen. Het enige dat zij willen, is gewoon samen zijn.
Maar na alle gebeurtenissen is hun lot niet meer zeker.


Faun
Auteur: Lucian Albis
ISBN 9789402170511 en 1230001968620
Een Faun die zich aan jongens vergrijpt. Een Turkse taxichauffeur die een jong stelletje in natura laat betalen. Hoe douchen na een voetbalwedstrijd een onverwachte wending kan nemen. Waarom Marokkaanse jongensbillen de mooiste ter wereld zijn. En wat als een schooljongen op een homo-ontmoetingsplaats zijn leraar tegenkomt? Dit is slechts een greep uit de prikkelende homo-erotische verhalen die hier en daar een literair niveau bereiken.Spetterende seks en mooie beschouwen wisselenen elkaar in een hoog tempo af.
Fragment: Ik tilde zijn djellaba hoog boven de billen en dronk van zijn jongensschoonheid. Bevend van opwinding trok ik zijn gewaad over zijn hoofd. Diepblauw katoen onthulde olijfbruine gladheid en appelronde billen. Mijn slapen klopten. Mijn hart balde zich als een vuist in mijn borst. Het deed pijn. Ademloos nam ik hem in me op. De kamer was koel en de drukte van buiten leek mijlenver weg. Ik wist dat ik zoiets nooit meer zou zien. Met bevende vingers bevoelde ik zijn gladde, warme perzik, hij keek over zijn schouder en lachte een hagelwitte lach. Hij duwde mijn hand weg en draaide zich om. De aandoenlijke zachtheid van zijn achterzijde maakte plaats voor trotse...


De jongens van de plas
Auteur: Louis Laurent
ISBN 1230001782639
Na een aantal jaren keert Hans eens terug naar de plek waar hij zijn eerste jongensavonturen beleefde. Een smalle strook struiken langs een verlaten fietspad tussen de weg en het strandje aan de plas. Een mooie plek om je op een warme zomerdag af te trekken. Of dat te laten doen, zoals hij al vlug ontdekte. Het fietspad is er nog, het strandje ook...
Louis Laurent heeft meer homo-erotische verhalen gepubliceerd.


Volgend jaar wordt alles beter
Auteur: Cazimir Maximillian
ISBN 9789402161359
West-Friesland, 2005...
Pere (spreek uit als Perre) is een veertienjarig buitenbeentje dat, ondanks alle ambities en dromen, beseft dat hij het waarschijnlijk nooit zal treffen in het normale leven. Hierdoor trekt hij zich vaak terug in zijn rituelen en in een fantasiewereld. De knagende jaloezie komt vaak om de hoek kijken als hij de omgeving en voornamelijk zijn zeventienjarige schoolgenoot Stef mag observeren. Stef heeft stoere vrienden in plaats van meelopende doetjes, hij kan alle meiden krijgen en zijn ruige levensverhalen zijn voor Pere de dingen om hem tot zijn voorbeeld te verklaren. Stef vindt Pere de grootste loser die er op school rondloopt en zou niet willen leven zoals hij... maar in verloop van tijd begint hij daar toch wel anders over te denken...


Normaal
Auteur: Cazimir Maximillian
ISBN 9789402167863
Het dorpje Hippolytushoef, aan het begin van het millennium. De elfjarige sensitieve ''ik''-personage Thurston is een jongen die zich altijd anders heeft gevoeld tussen de mensen. Wanneer er twee pestkoppen op zijn school vroegtijdig uit de kast komen; een Afrikaanse vluchteling zijn intrede doet; en hij beginnende verliefde gevoelens ervaart voor zijn roekeloze vriendinnetje Jenthe, lijkt zijn zelfbeeld steeds positiever te worden. Tegen de stroom in wordt er een hechte vriendengroep gecreëerd die alles uit het leven haalt wat erin zit. Dit alles wordt echter ruw verstoord door een lopend onderzoek van de kinderbescherming, gevolgd door een uithuisplaatsing. De overgebleven vrienden proberen de draad alsnog op te pakken, maar dat lijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Ondertussen beginnen zowel zij als de naasten te beseffen dat er iets totaal niet aan de haak is met de uithuisplaatsing.


Een kamer in Jirnsum
Auteur: Peter J. Lagrouw
ISBN 9789402132298 en 9789402132038
Een jonge student uit een eenvoudig milieu, is erg ambitieus. Sterk geïnteresseerd in de politiek wordt hij op 18 jarige leeftijd lid van de PvdA. Hij is bang voor zijn ontluikende homoseksuele gevoelens. Buiten een eenmalige opwindende seksuele ervaring in zijn pubertijd, die een grote indruk op hem maakt, lukt het hem om lang in de kast te blijven. In zijn tijd als dienstplichtig militair wordt hij voortdurend aan verleidingen blootgesteld, maar hij bezwijkt er niet voor. Hij trouwt uit liefde en omdat het zo hoort met een goede studievriendin, maar van de intieme momenten kan hij niet genieten. Ze krijgen toch kinderen, een dochter en een zoon. Hij wordt leraar aardrijkskunde en maatschappijleer aan de opleiding voor onderwijzers in Alkmaar. In die plaats wordt hij ook echt politiek actief: eerst als raadslid, daarna als wethouder. Zijn onrust duurt echter voort, zijn twijfel over de houdbaarheid van zijn huwelijk ook. Onverwacht ontmoet hij in een studieweekend een homoseksuele collega, wordt heftig verliefd en op zijn veertigste hakt hij de knoop door en kiest voor zijn pas veroverde vriend. uiteindelijk uit de kast.


Bestierd
Auteur: Joost Golsteyn
ISBN 9789402150094 en 9789402154672
Arend van Bohemen en zijn kameraad Martin krijgen in hun dromen mysterieuze opdrachten van een mythisch opperwezen. Wanneer het opperwezen de dagelijkse realiteit lijkt te bestieren, ontvouwt zich een verwarrend maar mooi avontuur. Gestorven kunstenaars zoals Vincent van Gogh, Stanislaw Wyspianski en Salvador Dalí spelen een cruciale rol in deze Nijmeegse liefdesgeschiedenis. Je zou zelfs kunnen zeggen dat het boek een vrije literaire vertaling is van Dalí's schilderij 'De verzoeking van de heilige Antonius', uit 1946. Daarbij is het Vlaamse bier 'Westmalle' van doorslaggevende betekenis.


Verliefd op een jongen
Auteur: Luc Summers
ISBN 9789402154191
Een boek over hete verhalen, ontmoetingen, en seksuele avonturen tussen jongens en mannen.


Jongens aan dek
Auteur: Luc Summers
ISBN 9789402171693
Soms kun je gewoon geen film kijken, of je wilt niet gevoed worden door de fantasieloze scenes op het scherm, en laat liever je eigen fantasie los. Ik ben al sinds jaren bezig met het opschrijven van verhalen, soms gewone dagelijkse beslommeringen, soms avonturen, en in dit geval verhalen over ontmoetingen en verzinsels met jongens en mannen. Terwijl je in de trein of metro zit kun je jezelf laten meevoeren door de erotische verhalen die elke dag om je heen spelen. Je ziet het niet, maar achter elke leuke jongen zit een verhaal. Met wie deelt hij het bed, waar houd hij van, en is hij rustig en teder, of wild en ruig. Wie is die jongen tegenover je in de tram met dat strakke shirt en die korte spijkerbroek. Is dat een toevallige voorbijganger zonder achtergrond, of is het een jongen die je een week later tegenkomt in een hardcore gaybar in de binnenstad van Amsterdam. Wat wil die man met je doen in dat mooie kostuum en donkere stropdas, gewoon een snelle beurt achter de struiken of is het een gepassioneerde minaar met voorkeur voor sm? Ik hoef als schrijver niet zo veel te zien om mijn fantasie los te laten en alles op te schrijven ...


Jongensdroom (Gedichten over een homoseksuele verliefdheid)
Auteur: Frederik Boven
ISBN 9789402157666
Jongensdroom is een poëtisch verslag van een verwarde periode waarin de auteur een zenuwinzinking had en voor het eerst verliefd werd op een jongen. Frederik Boven (1981) heeft een Autisme Spectrum Stoornis (ASS). Op zijn 26e kreeg hij last van chronische angst en belandde hij bij een psychiater. Toevallig in dezelfde periode werd Frederik voor het eerst verliefd op een jongen, na eerder relaties te hebben gehad met meisjes. In die verwarde tijd was poëzie zijn reddingsboei: een manier om grip te krijgen op wat er gebeurde. Frederik is geboren en getogen in Groningen. Hij groeide op in een groot en gelovig gezin. Na het VWO deed hij de bachelor filosofie van de psychologie. Daarna studeerde hij cum laude af aan de onderzoeksmaster filosofie.


Willem en Bentinck liefde of lust?
Auteur: Lenny Klijn
ISBN 9789402126655
Door hun innige relatie worden twee Nederlandse jongemannen, stadhouder Willem III en Hans Willem Bentinck, in de Gouden Eeuw de machtigste mannen van Europa. Willem wordt koning van Engeland, Schotland en Ierland en Bentinck zijn tweede man.
Hoe intiem was hun relatie en die met anderen?
Was het herenliefde of diepe vriendschap en waarom ging het fout?
In deze historische roman, gebaseerd op ware gebeurtenissen, kruipen we in de huid van beiden. Deze liefdesgeschiedenis zou zich ook in onze tijd kunnen afspelen.
Hun belevenissen en emoties zijn verbijsterend, fascinerend en meeslepend. Toch is hiervan maar weinig bekend geworden. Dat geldt ook voor hun heldendaden en wandaden. Aan die onbekendheid van de machtigste Oranje ooit en zijn generaal Bentinck, Graaf van Portland, maakt dit boek een einde.


Overleven
Auteur: Johan Verweij
ISBN 9789402110920
Mark is de hoofdpersoon in dit verhaal. Zijn ''anders zijn'' heeft hij lange tijd weg gestopt, maar door een ontmoeting met Freek komt zijn leven in een ander daglicht te staan. Ondanks dat het verhaal een rauwe wending neemt, ontdekt Mark wie hij is en hoeft hij niet langer te overleven. In dit verhaal draait het om pure liefde en deze zal uiteindelijk elke hindernis overwinnen.


Empathie
Worsteling van een jonge gereformeerde ouderling rondom homoseksualiteit
Auteur: Arjan Hof
ISBN 9789402107029 en 9789402105780
Morris, een jonge gereformeerde ouderling, worstelt met homoseksualiteit in zijn omgeving. Gekmakende besluiteloosheid in de kerk en weerbarstige vooroordelen uit de maatschappij doen hem belanden in de meest uiteenlopende excessen op dit gebied.
Hij moet zelfs vrezen voor zijn leven.
Met vallen en opstaan komt Morris erachter dat, in zowel de maatschappij als de kerk de antwoorden van vroeger, vandaag niet meer houdbaar zijn.
Hoe komt het toch dat er weinig tot geen homo's bekend zijn in orthodox christelijke kring? Homoacceptatie en -emancipatie staan opnieuw en in toenemende mate onder druk in onze samenleving.
Op een snelle en hedendaagse manier volgt Empathie de zoektocht van Morris die alle facetten in een climax bij elkaar weet te brengen.
Zal het hem lukken om een standpunt in te nemen zodat er een plek is voor homoâ s in de kerk? Slaagt hij er als hetero in, op te komen voor de belangen van de homo?
En wat nou als zijn eigen huwelijk daardoor in groot gevaar komt?
Spanning, snelheid en sprekende beelden zorgen ervoor dat Empathie zijn doel niet snel zal missen.

Marko
Berichten: 243
Geregistreerd: vrijdag 14 september 2012 08:50
Woonplaats: Mrkopalj
Heeft Bedankt: 149 keer
Ontvangen Bedankjes: 173 keer
 

Plaats een reactie

Terug naar Reacties

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


cron