Verrassende verhalen, gedichten en andere teksten vanuit een gay perspectief


Forumindex  • Verhalen, gedichten en andere teksten  • Marko Jablan (open)
 
 
 
 

Verrassende verhalen, gedichten en andere teksten vanuit een gay perspectief

Colin

Voor iedereen te lezen

Plaats een reactie

Bericht Colin door Marko » dinsdag 30 augustus 2016 09:20

Zomer 2016


Afgelopen week hebben we elkaar een beetje leren kennen.

Het was bizar.


Vorige week kwam hij aan op zijn scooter, terwijl ik net op de koffie was bij de overbuurvrouw. Er zaten nog andere buren bij. Colin kwam zijn klasgenote ophalen en alles aan hem schreeuwt 'homo'. Hij gebaart doorlopend, met zijn vingers, met zijn handen. Elke zin eindigt met een nichterige uithaal in zijn stem. Hij loopt op een manier, die roept 'ik wil seks, nu, neem mij'.

We weten nu, dat hij met kerstmis 2015 begonnen is aan zijn coming-out. Colin is momenteel zestien, bijna zeventien. Hij volgt een mbo-opleiding en zit bij een dochter van onze overburen in de klas. De jongen blijkt drie oudere zussen te hebben en zijn vader was heel blij, dat nummer vier een jongen was. Of de vader nu nog zo blij is, vertelt het verhaal niet. Ook is hij al in de plaatselijk homohoreca geweest, hoewel de minimumleeftijd daar officieel achttien is. Onze overburen, dat wil zeggen de ouders, vinden, dat hij als een meisje zijn zin probeert door te drijven en ook op die manier huilt.

Diva.

Vorige week, vier minuten na zijn aankomst, had ik hem aan het huilen.

De jongen hijgde van ademnood, toen hij van scooter afstapte en een sigaret opstak. Iets later, terwijl hij overdreven vrolijk vertelde over de homohoreca hier, schudde zijn buik. Natuurlijk zoekt hij een vriend. Wat bij mij een spontane reactie opriep, "Je mag wel iets aan je conditie doen."

Fout.

Helemaal fout.

Colin vatte de opmerking direct op als een aanval op zijn lichaam en ging in het defensief. Al huilend, met gierende uithalen, werd duidelijk, dat hij dacht, dat ik 'je bent te dik' had gezegd. Hij heeft inderdaad te veel kilo's, waardoor zijn skelet te zwaar wordt belast. Maar zo'n observatie spreek ik nooit direct uit. Los daarvan kan hij met een betere conditie het langer volhouden op de dansvloer, beter de aandacht naar zich toe trekken. Er kwam een reeks valse, beledigende opmerkingen uit, maar ik was meer gefascineerd door zijn lichaamstaal. Er stond een totaal onzeker jongetje. Het masker was even weg en liet paniek zien.

De reactie van de anderen heeft mij het meest verbaasd. Drie buren in mijn leeftijd en drie dochters van de overburen, tussen zestien en twintig jaar, namen het allemaal voor mij op. Eigenlijk vinden de overburen, dat Colin zich moet verontschuldigen. Van mij hoeft hij dat niet, ook al heeft hij een paar dingen gezegd, die totaal fout waren. 'Pedo' is de opvolger van 'homo' als scheldwoord, weten we nu. Lach. Colin roept maximaal een vadergevoel bij mij op en verder niets.

Zestien.

Om de acht minuten een erectie.

Puberteit.

Gierende hormonen.

Het vraagt uithoudingsvermogen en geduld.

Heel veel van dat.

Ik heb aangeboden hem volgend jaar mee te nemen naar de grachtenparade in Amsterdam, de eerste zaterdag van augustus 2017. We gaan er toch al heen met een paar andere jongens van zestien tot vierentwintig uit Bayern. Ze willen in Tracht komen. Op zo'n dag maakt een jongen meer of minder meeslepen geen verschil.

Sinds dit aanbod is het stil. Als hij mij ziet - en met het mooie zomerweer is dat dagelijks - houdt hij zijn mond. Wel kijkt hij heel precies naar wat wij doen en hoe mijn man en ik ons gedragen. Waar Colin met een lamp een kater uit een boom probeert te krijgen, klimmen wij in de boom om het beestje op de schouder mee naar beneden te nemen.

Misschien wordt het nog wat met Colin. Hopen we. Vooral voor hemzelf.


Tussendoor blijkt overbuurvrouw bi te zijn. Ze is verleid door een Poolse buurvrouw, die met een slok op erg aanhankelijk wordt.

Oeps.

Sommige dingen willen we niet weten.

8-)

Marko
Berichten: 243
Geregistreerd: vrijdag 14 september 2012 08:50
Woonplaats: Mrkopalj
Heeft Bedankt: 149 keer
Ontvangen Bedankjes: 173 keer
Bericht Re: Colin door Marko » woensdag 28 februari 2018 12:38

Winter 2017-2018


Ja, het is mij er eentje.

In principe is Colin één van de jongens, die bij de overburen altijd welkom zijn als aanhang van de kinderen. Zolang ze niet met één van de dochters zonder condoom in bed kruipen, dat spreekt voor zich. In dit geval is die zorg totaal overbodig. Hij is bevriend met de dochter, die geen vriendje wil, omdat ze vindt, dat ze daar nog niet aan toe is. Maar hoe gay hij zich ook voordoet, mee naar de grachtenparade wilde hij vorig jaar niet. Zijn lichaamstaal vertelde, dat hij niet durfde. Dat mag. Wij hebben een leuke dag gehad en voor de jongens uit Bayern was het een feestdag.

Korte zijstraat. Op de meest rare plekken kom ik meningen van niet-heteroseksuele medemenschen tegen, die tegen de grachtenparade zijn, omdat het een verkeerd beeld van homo's zou geven. Onzin. Als je jong bent, dan is zo'n dag vol carnaval heel belangrijk. Een dag lekker jezelf zijn of juist verkleed en onherkenbaar rondwandelen, een keer in de buitenlucht flirten of meer, je goed voelen, letterlijk zien dat je niet de enige bent. Het is heel veel waard en doet de meeste deelnemers goed. Die ene dag in het jaar moet gewoon blijven. De beelden doen de rest. Ze helpen buitenstaanders om een gesprek over dit onderwerp te beginnen en het is aan jezelf welke richting zo'n gesprek opgaat. Ergens hou ik het gevoel, dat wie tegen de grachtenparade is, zich schaamt - voor zichzelf.

Onze overbuurvrouw heeft geen grachtenparade nodig om te vragen. Ze leeft met haar hart op de tong. Toch heeft ze mij recent in verlegenheid gebracht door naar onze slaapkamer te vragen. Wie is de man en wie de vrouw in bed? Aangezien we dat teveel informatie vinden, was het zoeken naar een passend antwoord. Wat best meeviel.

'Het voordeel van twee mannen of anders twee vrouwen samen in bed, is simpel. Wat de één kan, kan de ander ook. Dat is veel leuker dan altijd maar hetzelfde tussen man en vrouw of niet, lieverd?'

Kort, helder, duidelijk en het duurde even voordat ze het snapte. Gelukkig vroeg ze het op een passend moment. We waren alleen, onder vier ogen. Waarna de vraag achter de vraag loskwam. Hoe ik over de combinatie van Colin en haar dochter dacht, want die twee gingen samen uit. Na doorvragen vertelde ze waar en wanneer dat ging gebeuren.

'Niets aan de hand. Ze gaan alleen een avond jongens kijken. Laat ze, dat is goed voor ze.'

Jongens kijken heeft voor overbuurvrouw een hele andere betekenis dan voor mij. Blijkbaar bleef het in haar geval vroeger niet bij kijken. Maar het kwam zoals het komen moest. Net toen ik met de overburen bezig was de boodschappenlijst te maken voor de maandelijkse grote inkoopsronde, stond Colin voor de deur. Uren en uren te vroeg voor zijn avond uit. Nee, hij is nooit zenuwachtig, hij hield het thuis alleen niet meer uit en wat doe je dan? Dan ga je alvast op stap.

Hij was net zo blij om mij te zien als ik hem. Colin gedraagt zich meer als jongen en minder overdreven nichterig. Voor hem ben ik een 'oude lul' en met dat compliment valt goed te leven. Het werd interessant, toen hij werd geplaagd door de drie aanwezige dochters des huizes. Colin mag bij de plaatselijke homohoreca alleen op vrijdagavond naar binnen. Op zaterdag wordt hij geweigerd. Arme jongen.

Deze keer duurde het bij mij even, voordat ik alles bij elkaar had opgeteld. Het is lastig om de inkoopronde voor te bereiden en de andere gesprekken te volgen, terwijl de situatie herinneringen oproept. Voor de zekerheid heb ik een subtiele vraag de woonkamer ingeslingerd. Hoe was Colins achttiende verjaardag? Colin zweeg en de dochters keken mij grijnzend aan. Die verjaardag was niet helemaal volgens verwachting verlopen. Het getal 'twaalf' leverde een woedend gezicht op, gelukkig zonder huilbui. Soms is het goed om te zwijgen en verder geen vragen te stellen.

Met deze overbuurvrouw is zwijgen niet altijd wijs en verstandig. Terwijl we met twee overvolle winkelwagens in de rij voor de kassa stonden, kwam de onvermijdelijke vraag. Waarom reageerde Colin zo boos op het getal 'twaalf'? Pas op de terugweg heb ik haar antwoord gegeven.

Rond de jaarwisseling kregen we een roddel te horen over een jongen, die zijn achttiende verjaardag op een heel aparte manier wilde vieren. In de darkroom. Volgens het verhaal heeft het personeel hem daar weggehaald en voor de darkroom, in het volle licht van de schijnwerpers van de dansvloer, weer aangekleed. Want meneer was uit op een gangbang en dat zelfs zonder enige voorbereiding. Gelukkig zijn er altijd anderen, die opletten en ingrijpen, wanneer dat nodig is. De kern van de roddel was de verbazing - over het voorval, over de jongen, over zoveel naïviteit. Hij moet wel erg eenzaam zijn, wanneer hij denkt, dat pornoscènes de werkelijkheid representeren. Met als uitsmijter een verwijzing naar de minimale lengte van zijn penis, die hij zelf niet kan zien wegens teveel vet rond zijn middel. Al met al geen uitnodigende verschijning voor een persoonlijk feestje met als dresscode 'alleen sokken'.

Overbuurvrouw moest lachen en huilen tegelijk. Waarna ze mij vroeg of ik kans zag Colin wat verstand bij te brengen. Dat is zinloos. Colin is overduidelijk een jongen, die eerst tegen een muur moet aanlopen, voordat hij ontdekt, dat er een muur staat. Het is al heel wat, dat ik van 'pedo' naar 'oude lul' ben gepromoveerd in zijn ogen.

Twaalf centimeter vond ze wel erg weinig. Typisch een opmerking van een moeder, die alleen dochters heeft. Echt verbaasd over dat getal ben ik niet. Bij een enkeling herinnert het lichaam zich laat, dat het tijd is voor de transitie van jongen naar man. Colin is zo'n jongen. Volgens zijn id-kaart achttien, maar eigenlijk veel jonger. In elk opzicht. Hij moet vooral tegen zichzelf worden beschermd.

Colin hoopt nog eens een vriendje te krijgen, maar maakt het zichzelf zo moeilijk, dat hij de komende jaren alleen naar jongens mag kijken. Want de avond uit verliep volgens voorspelling. De twee hebben gekeken, hadden het naar hun zin, maar niemand heeft Colin zien staan of aangesproken.

We hopen, dat hij over een jaar stopt met roken en meer aandacht voor zijn eigen lichaam dan voor het scherm van zijn tablet heeft.

Voor zijn ouders is het een troostrijke gedachte, dat de darkroom alleen op zaterdag open is.

Marko
Berichten: 243
Geregistreerd: vrijdag 14 september 2012 08:50
Woonplaats: Mrkopalj
Heeft Bedankt: 149 keer
Ontvangen Bedankjes: 173 keer
 

Plaats een reactie

Terug naar Marko Jablan (open)

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


cron